Pilih satu Halaman
BM / EN
YAYASAN TUNKU ABDUL RAHMAN

MEMUPUK PEMIMPIN UNTUK NEGARAKU

RUMAH HARAPAN
TUNKU

Sempena ulang tahun kelahiran Almarhum Tunku Abdul Rahman yang ke-118 pada 8 Februari 2021, kami dengan bangganya mempersembahkan sebuah cerita ilustrasi tetang belas kasihan yang ditunjukkan oleh Tunku semasa zaman yang dibelenggu peperangan dan keseksaan.

KISAH-KISAH TUNKU
BERITA / BLOG
Berbanding dengan rakan-rakan yang dapat menikmati zaman remaja mereka, saya banyak meluangkan masa dengan menemani ibu bapa saya ke hospital.

Tanesvaran adalah Tunku Scholar 2020 yang sedang melanjutkan pengajiannya untuk menjadi seorang doktor di Universiti Putra Malaysia (UPM). Dia merupakan yang pertama dalam keluarganya untuk menghadiri universiti dan juga menjadi doktor.

BERITA / BLOG
Pusat komuniti yang ditubuhkan oleh En. Stephen tersebut memberi fokus pada penghasilan kraftangan, perkhidmatan dobi dan kitar semula, sesi terapi untuk membantu kanak-kanak yang kurang upaya.

Wu Shern adalah seorang Tunku Scholar 2019 kami yang yakin dalam kuasa bercerita. Sebagai projek komuniti Tunku Scholar, Wu Shern telah memilih untuk menghasilkan sebuah filem dokumentari yang menceritakan tentang kisah seorang wira Taiping, iaitu En. Stephen Chow dari Persatuan Perkhidmatan Komuniti Taiping (juga dikenali sebagai ESDA).

previous arrow
next arrow
Slider

  BIASISWA

Biasiswa
Mahasiswa

Kami berada di sini untuk menyokong peneraju masa depan negara yang memiliki hasrat untuk berkhidmat kepada negara dengan menjadikan nilai-nilai Tunku Abdul Rahman sebagai aspirasi.

BIASISWA TUNKU ABDUL RAHMAN 2020

APA LAGI YANG ANDA TUNGGU?

Dengan semangat Tunku, kami menumpukan perhatian kepada potensi pemimpin Malaysia masa depan, tanpa mengira bangsa atau kepercayaan.

We are all Malaysians. This is the bond that unites us. Let us always remember that unity is our fundamental strength as a people and as a nation.

YTM Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj