Pilih satu Halaman
BM / EN
Permohonan BTAR 2021 telah Dibuka

JADILAH TUNKU SCHOLAR PADA HARI INI

RUMAH HARAPAN
TUNKU

Sempena ulang tahun kelahiran Almarhum Tunku Abdul Rahman yang ke-118 pada 8 Februari 2021, kami dengan bangganya mempersembahkan sebuah cerita ilustrasi tetang belas kasihan yang ditunjukkan oleh Tunku semasa zaman yang dibelenggu peperangan dan keseksaan.

KISAH-KISAH TUNKU
YAYASAN TUNKU ABDUL RAHMAN

MEMUPUK PEMIMPIN UNTUK NEGARAKU

BERITA / BLOG
Tunku adalah seorang yang berwawasan dan mendukung aspirasi “perpaduan dalam kepelbagaian” untuk negara kita – sebuah impian yang melangkaui masa pada ketika itu.

Sempena ulang tahun kelahiran Tunku Abdul Rahman yang ke-118, Prof. Shad Saleem Faruqi mengingatkan kita tentang sumbangan Tunku dalam membina satu negara yang pelbagai budaya serta juga kepentingan rakyat untuk menjaga warisan yang ditinggalkan olehnya.

previous arrow
next arrow
Slider

  BIASISWA

Biasiswa
Mahasiswa

Kami berada di sini untuk menyokong peneraju masa depan negara yang memiliki hasrat untuk berkhidmat kepada negara dengan menjadikan nilai-nilai Tunku Abdul Rahman sebagai aspirasi.

BIASISWA TUNKU ABDUL RAHMAN 2020

APA LAGI YANG ANDA TUNGGU?

Dengan semangat Tunku, kami menumpukan perhatian kepada potensi pemimpin Malaysia masa depan, tanpa mengira bangsa atau kepercayaan.

We are all Malaysians. This is the bond that unites us. Let us always remember that unity is our fundamental strength as a people and as a nation.

YTM Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj