MENTORSHIP

Memilih destinasi adalah lebih mudah daripada mencari jalan yang akan membawa anda ke sana – diberikan peta, hampir semua orang boleh mencari jalan untuk menuju ke mana mereka mahu pergi, tetapi panduan membantu kami semua untuk mencari jalan yang tepat.

 Yayasan Tunku Abdul Rahman memberi panduan ini melalui program Closing The Gap, iaitu program khasnya untuk pelajar sekolah. Program ini disokong oleh YTAR untuk membimbing pelajar Malaysia untuk menjadi pelajar universiti.

Closing The Gap adalah program pra-universiti yang disokong oleh YTAR untuk membantu pelajar mengenal pasti minat mereka, menentukan apa yang ingin mereka kejar dalam kehidupan, dan akhirnya membantu dan membimbing mereka untuk sampai ke tempat tujuan tersebut. Melalui program dua hingga tiga tahun yang bermula pada akhir sekolah menengah, Closing The Gap menggunakan sistem mentor untuk membantu anda menetapkan matlamat universiti anda sebelum meninggalkan sekolah – supaya anda boleh menyasarkan universiti terbaik, program terbaik, dan biasiswa terbaik untuk mencapai impian anda.

APA LAGI YANG ANDA TUNGGU?

Dengan semangat Tunku, kami menumpukan perhatian kepada potensi pemimpin Malaysia masa depan, tanpa mengira bangsa atau kepercayaan.